Onze werking

Wij werken met een heen-en-weerschriftje, dit om alle gegevens van uw kindje uit te wisselen. Niet alleen om het eten en slapen in te noteren maar ook toffe momenten, nieuwe vaardigheden en nieuwe ontwikkelingen bij te houden.

Voor de ouders en kinderen organiseren wij eenmaal per jaar een oudercontact , om uw kindje te evalueren en uit te leggen hoe hij/zij zich hier voelt.

Dag verloop in de Baby-lounge:

Onze kindjes spelen vrij van bij aankomst tot 9.30h. Dan worden er aan tafel soepje gegeten en mineraalwater gedronken. Vervolgens starten wij met de ochtendactiviteit: schilderen, kleuren, stempelen, trommelen, dansen enz….

Rond 10.45h wordt er opgeruimd. Onze stappers krijgen een taakje, bijvoorbeeld ” breng dit boekje naar de boekendoos” en zo ruimen we alles flink op . Dan wordt er nog even gedanst.

Rond 11h of 11.30h ( hangt van de leeftijd van uw kindje af) starten we met een warme verse maaltijd, dit gaat van start met het liedje ” bikke bikke bik” Wie alles flink op eet krijgt dessert. Wie moe is , doet dan zijn middagdutje. Na het dutje doen we een namiddagactiviteit: Buitenspelen, ritme, zingen, uitspraak enz…

Rond 15h en 15.30h krijgen onze kindjes fruitpap of stukjes vers fruit naargelang de leeftijd en tandjes en zingen we weer bikke bikke bik! Nadien is er weer vrij spel tot 17h, dan bieden we weer koekjes en mineraalwater aan.

Na 17h blijven onze kindjes aan tafel zitten en mogen ze zich verdiepen in de puzzels, boekjes, kleuren, blokjes, steeknageltjes, enz….tot mama of papa komt. Onze baby’s hebben hun eigen ritme en gewoontes en groeien vanzelf mee in het Baby-lounge dag ritme!

Onze medewerkers:

Al onze medewerkers zijn in het bezit van een diploma van verantwoordelijke kinderopvang en EHBO-cursus van baby’s en kinderen.

  • Brigitte Van Camp (verantwoordelijke)
  • Djuna Gerené
  • Kelly Heyndrickx
  • Yentl De Kind